شاید تاکنون برایتان پیشآمده که خواسته باشید صفحهنمایش کامپیوترتان را با یکی از دوستانتان که در زمینه کامپیوتر تخصص دارد به اشتراک بگذارید تا برایتان عیبیابی کند و یا بخواهید فیلمی که در کامپیوتر شخصیتان ذخیره کردید را در تبلت خود تماشا کنید. در گذشته این کار تقریباً غیرممکن بود اما امروزه نرم افزارهای زیادی برای کنترل از راه دور سیستمها و به اشتراک گذاری صفحه نمایش در دسترس ما قرارگرفته اند. در ادامه به معرفی و مقایسه هفت نرم افزار کاربردی و قدرتمند در این زمینه میپردازیم.
نرم افزار TeamViewer شناختهشدهترین و باسابقهترین برنامه از بین نرم افزارهای شبیه خود است. این نرم افزار با بیش از ده سال سابقه و تعداد زیادی کاربر وفادار، علاوه بر اشتراکگذاری و ریموت صفحات نمایش، امکان اشتراک فایل بین دستگاههای متصل و برگزاری وب کنفرانس و جلسات گروهی را نیز فراهم میکند.
برای برقراری ارتباط در حالت پیشفرض، TeamViewer از شما یک کد PIN میخواهد. همچنین، در صورت تمایل میتوانید با اعمال تنظیمات خاص امکان اتصال با یک کلیک را داشته باشید.
امکان برگزاری جلسات گروهی این نرم افزار ویژگی منحصربهفرد آن در میان رقبایش است که به لطف آن امکان خارج کردن جلسات از حالت یکطرفه وجود دارد.
نقطه قوت در مقایسه با رقبا: مناسب برای جلسات گروهی، کنفرانسها و دسترسی از راه دور
اگر به دنبال راهی سریع و بدون دردسر برای نشان دادن صفحهنمایش کامپیوتر خود در دستگاههای دیگر هستید، افزونه Chrome Remote Desktop بهترین گزینه برای شماست. برای استفاده از این برنامه که تنها برای اتصال دو دستگاه به هم طراحیشده، مرورگر گوگل کروم باید بر روی هر دو دستگاه را نصبشده باشد. پس از نصب این افزونه بر مرورگر خود و مرورگر دستگاهی که قصد اتصال به آن را دارید، در عرض چند ثانیه امکان اتصال برای شما فراهم میشود.
این نرم افزار که از امکان اتصال دائم برای بازههای بلند زمانی هم پشتیبانی میکند، بیشتر برای راحتتر کردن امکان عیبیابی (Troubleshooting) توسط سایر کاربران طراحی شده و تنظیمات پیچیدهای ندارد.
نقطه قوت در مقایسه با رقبا: مناسب برای عیبیابی سریع در دستگاههای دیگر
Microsoft Remote Desktop از ابزارهای بومی ویندوز برای به اشتراک گذاری صفحه نمایش است که از سرویس RDP (Remote Desktop Protocol) برای این منظور استفاده میکند. این ابزار امکان اتصال دستگاههایی را که از نسخه pro سیستمعامل ویندوز و یا نسخههای بالاتر استفاده میکنند، فراهم میآورد اما نسخه های Home ویندوز قادر به استفاده از این امکان نیستند.
استفاده از این ابزار ویندوز کار سادهای نیست و تنظیمات آن کاربران تازهکار را سردرگم میکند. Microsoft Remote Desktop برای کاربردهای تخصصی و اداری طراحیشده و با استفاده از آدرس IP کامپیوتری که قصد اتصال به آن را دارد، امکان اتصال را فراهم میکند.
نقطه قوت در مقایسه با رقبا: مناسب برای کاربردهای اداری در مقیاس کوچک