میثاق رایانه

آموزش رایانه

میثاق رایانه

آموزش رایانه

غیر فعال کردن گجتهای ویندوز 7

در ویندوز 7 این گجت ها شامل مواردی نظیر تقویم، ساعت، وضعیت آب‌وهوا، تبدیلات واحد‌ها و نظایر آن‌ها را به صورت کوچک و در عین حال کاربردی بر روی صفحه دسکتاپ هستند.
 
 شما می‌توانید با راست کلیک بر روی فضای دسکتاپ و انتخاب Gadgets به این ابزارک‌ها دسترسی پیدا کنید. 
 
در این ترفند قصد داریم دستوراتی را برای مخفی سازی و یا مدیریت آنها به شما آموزش دهیم.
 
برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:
 
ابتدا کلیدهای ترکیبی Win+R را فشار دهید تا پنجره Run ویندوز باز شود. سپس دستورات زیر را در محیط Run تایپ کرده و Enter را فشار دهید.
 
sidebar.exe /startTaskman
 
با وارد کردن این دستور، صفحه‌ای مشابه با Task Manager ویندوز باز خواهد شد با این تفاوت که این پنجره صرفاً اطلاعات مربوط به گجت‌های فعال کنونی را نمایش می‌دهد. با انتخاب هر گجت و فشردن دکمه Remove، گجت مورد نظر از صفحه دسکتاپ حذف خواهد شد. دقت کنید با این کار گجت تنها از دید شما پنهان خواهد شد و Uninstall نخواهد شد.
 
sidebar.exe /uninstallGadgets
 
این دستور برای پاک کردن کلی گجت‌ها از ویندوز استفاده می‌شود. با وارد کردن این دستور، پنجره‌ای مشابه با پنجره معمولی اصلی گجت‌ها باز خواهد شد با این تفاوت که در بالای این پنجره نحوه حذف کلی گجت از روی ویندوز توضیح داده شده است. شما می‌توانید (ترفندستان)‌ با راست کلیک بر روی هر گجت و انتخاب گزینه Uninstall آن را از روی ویندوز حذف کنید.
 
sidebar.exe /restoreGadgets
 
در صورتی که یکی از گجت‌هایی که به طور پیش‌فرض بر روی ویندوز نصب بوده است را به طور کلی حذف کرده‌اید و اکنون قصد دارید آن را بازگردانی کنید، می‌توانید از این دستور استفاده کنید. با بهره‌گیری از این دستور، کلیه گجت‌هایی که همراه با ویندوز نصب شده‌اند و اکنون حذف شده‌اند، بازیابی خواهند شد.
 
sidebar.exe /showOnlineGallery
 
این دستور به طور مستقیم صفحه گالری گجت‌ها در سایت مایکروسافت را در مرورگر شما باز خواهد کرد.
 
sidebar.exe /showGadgets
 
به جز راست کلیک بر روی دسکتاپ و انتخاب Gadgets، این دستور راهی دیگر برای دستیابی به پنجره اصلی گجت‌ها می‌باشد.

رمزگذاری روی درایوهای ویندوز

به طور حتم یکی از مهم‌ترین مواردی که هر کاربری باید به آن توجه داشته باشد، میزان امنیت سیستمی است که با آن کار می‌کند. ابزار BitLocker Drive Encryption همان‌طور که از نامش پیداست برای رمزگذاری روی درایوهای ویندوز استفاده می‌شود.

 جالب است بدانید که این ابزار برای اولین بار در ویندوز ویستای مایکروسافت ارائه شد و موفق بودن آن سبب شد تا مایکـروسافت آن را در ویندوز هفت خود نیز ارائه کند. اهمیت این موضوع به خوبی مشخص است. قطعا شما نیز تایید می‌کنید که بسیاری از کاربران، علاقه فراوانی به استفاده از نرم‌افزارهای رمزگذاری و قفل‌گذاری روی فایل‌ها و درایوهای سیستم خود دارند. این درخواست می‌تواند از جهتی به دلیل نیاز به حفظ اطلاعات شخصی و خصوصی کاربران باشد و از جهتی نیز به دلیل نیاز به محرمانه نگه داشتن برخی اطلاعات مطرح شود.

برخی کاربران برای دستیابی به این هدف از نرم‌افزارهایی استفاده می‌کنند که توسط شرکت‌های مختلف طراحی شده است. البته مشکلی که در این زمینه وجود دارد اشکالات برخی از این نرم‌افزارهاست که در مواردی سبب شده است کاربران استفاده‌کننده از آن‌ها اطلاعات خود را به‌طور کامل از دست بدهند. به همین دلیل است که کاربران از ابزار ویژه مایکروسافت برای رمزگذاری روی درایوها که می‌تواند از هر نرم‌افزار دیگری مطمئن‌تر باشد، اعتماد کرده‌اند و از آن استفاده می‌کنند.

چگونه کار می‌کند؟
اولین اقدام مراجعه به کنترل پنل ویندوز و کلیک روی آیکن مربوط به این ابزار است. سپس صفحه‌ای در مقابل چشمان شما ظاهر خواهد شد که امکان استفاده از امکانات پیش‌بینی شده را برای شما فراهم می‌سازد. در این صفحه علاوه بر درایوهای سیستم شما، حافظه‌های جانبی شامل حافظه‌های فلش، حافظه‌های جانبی مانند حافظه تلفن همراه و یا هارددیسک‌های اکسترنال نیز نمایش داده می‌شود که به کاربر امکان می‌دهد آن‌ها را نیز قفل‌گذاری کند. در این مرحله باید پـس از انتخاب درایـو مورد نظر بـرای قفل‌گذاری، روی گزینه Turn On BitLocker که در مقابل آن تعبیه شده است، کلیک کنید.

با انجام این کار پنجره جدیدی باز خواهد شد. در اولین گام سیستم از شما می‌خواهد تا کلمه عبور مورد نظر خود را برای تعیین به عنوان رمز ورودی به این درایو انتخاب کنید. بعد از تایپ کلمه عبور مورد نظر و تکرار آن، روی گزینه Next کلیک کنید. حال زمینه‌ای فراهم می‌شود تا کلمه رمزی را برای روز مبادا و برای زمان مورد نیاز احتمالی برای بازیابی رمز تعیین شده، ذخیره کنید.

در این مرحله 3 راه‌حل پیش روی شما قرار خواهد داشت. حالت اول ذخیره‌سازی کلمه بازیابی روی حافظه جانبی است که به شما امکان می‌دهد این کلمه را روی حافظه فلش و یا سایر حافظه‌های جانبی ذخیره کنید. در حالت دوم می‌‌توانید این کلمه را در سیستم خود و در یکی از درایوها ذخیره کنید و حالت سوم نیز امکان تهیه نسخه چاپی از آن را به شما می‌دهد.فراموش نکنید این کلمه بازیابی، دارای اهمیت ویژه‌ای است و در صورتی که رمز ورود به درایو قفل شده را فراموش کنید، می‌توانید از این کلمه برای بازیابی آن استفاده کنید. بنابراین در ذخیره‌سازی آن دقت کافی داشته باشید.

با انجام این کار تقریبا کار شما برای قفل‌گذاری روی درایو مورد نظر به پایان می‌رسد. با کلیک روی گزینه‌های پایانی عملیات رمزگذاری اطلاعات آغاز می‌شود. این عملیات بسته به حجم اطلاعات شما زمانی را به خود اختصاص خواهد داد که ممکن است کمی طولانی باشد. با پایان یافتن این عملیات درایو مورد نظر شما با علامت قفل نمایش داده خواهد شد و از آن پس تنها شما و سایر کاربرانی که به واسطه شما رمز تعیین شده را در اختیار دارند می‌توانند اطلاعات ذخیره شده در این درایو را مشاهده کنند.

 

چه نرم‌افزارهای دیگری وجود دارد؟
حال که از رمزگذاری روی درایوها و فایل‌ها سخن به میان آمد، مناسب است برخی از نرم‌افزارهای ارائه شده در این زمینه را نیز به شما عزیزان معرفی کنیم. هر چند همان‌طور که گفته شد استفاده از این نرم‌افزارها با کمی ریسک و خطر همراه است، با این وجود ممکن است برخی از کاربران تمایلی به استفاده از آن‌ها را داشته باشند.

از جمله نرم‌افزارهایی که در این زمینه ارائه شده است می‌توان به Folder Lock اشاره کرد.این نرم‌افزار نیز امکان رمزگذاری روی فایل‌های مختلف را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. همچنین می‌توان از برنامه Ashampoo Magical Security به عنوان یکی دیگر از برنامه‌های کاربردی در این حوزه نام برد که می‌تواند به برخی از نیازهای شما پاسخ دهد.
منبع: BYTE

 

عکس برداری از پنجره‌های ویندوز با word

یکی از جدیدترین قابلیت‌هایی که در word نسخه 2010 وجود دارد، قابلیت عکسبرداری از صفحه word و همچنین عکسبرداری از سایر پنجره‌های باز موجود، می‌باشد، پس از عکسبرداری نیز می‌توانید آن را وارد محیط word کنید.

 
برای انجام این کار لازم است در ابتدا نرم‌افزار word 2010 را اجرا نمایید.
 
سپس به سربرگ Insert بروید.
 
بر روی Screenshot از محدوده Illustrations کلیک کنید.
 
در صورتیکه بر روی پیش نمایش یکی از پنجره‌ها کلیک کنید از آن پنجره عکس گرفته خواهد شد و تصویر عینا وارد word خواهد شد.
 
می‌توانید با استفاده از ابزارهای ویرایش عکس گرفته شده را ویرایش کنید.
 
در صورتیکه بخواهید تنها از قسمتی از صفحه عکس بگیرید می‌توانید پس از کلیک بر روی Screenshot بر روی Screen Cliping کلیک کنید و با استفاده از کلیک چپ موشواره می‌توانید محدوده مورد نظرتان که قصد عکسبرداری از آن را دارید را مشخص نمایید.
 
با رها کردن موشواره عکس گرفته و مستقیما وارد word می‌شود.